Digital Minimalist

We leven in een interessante tijd. Dankzij technologie hebben we altijd en overal toegang tot alle informatie die we nodig hebben en zijn we altijd ‘connected’. Naast alle voordelen die dit biedt, hebben steeds meer mensen moeite om hun technologie-gebruik onder controle te houden.

Dat heb ik zelf ook gemerkt. Verslaafd aan mijn iPhone en social media, kwam ik in 2017 steeds meer tot het inzicht dat mijn digitale gewoonten me in de weg stonden om mijn zakelijke en persoonlijke doelen te bereiken. Ik besloot mijn digitale gewoonten te veranderen en fast forward naar nu kan ik zeggen dat dat me ontzettend veel gebracht heeft.

Missie

Sinds ik over digitaal minimalisme begon te praten merkte ik dat andere mensen hetzelfde wilden. Ik besloot daarom mijn ideeën en inzichten te delen. Mijn missie is: alle lessen die ik heb geleerd en nog dagelijks leer delen, om anderen te helpen ook van hun smartphone- en/of social mediaverslaving af te komen. Ik hoop dat het waardevol is voor je!

Om die missie te verspreiden doe ik verschillende dingen:

  • Digital Minimalist Podcast (elke maand twee afleveringen)
  • spreken: ik spreek bij bedrijven, op scholen en andere instellingen om mensen de motiveren en te helpen om bewuster om te gaan met digitale middelen

Andere initiatieven rondom (digitaal) minimalisme

Toen ik mezelf meer ging verdiepen in minimalisme en digitaal minimalisme merkte ik dat er veel andere (vooral millennials zoals ik) bezig zijn met dezelfde zoektocht. Dat bracht me bij verschillende websites, die ik graag met je wil delen. Zelf ben ik vooral nog op zoek naar hoe een minimalistisch, duurzaam en betekenisvol leven beter kan, en heb dus zeker niet alle antwoorden. Daarom houd ik een lijst bij met websites en personen die interessant zijn om te volgen als je net als ik wil leren van mensen die een stapje verder zijn in hun ‘journey’.